Vildsvinsjakt

Om att jaga vildsvin

Vildsvinsjakt är en jakt som ökat betydligt de senare åren beroende på det ökade antal vildsvin som nu finns i skog och mark. På vissa ställen finns nu vildsvin även i parker och trädgårdar som tvingat jägarna att även bedriva vildsvinsjakt på dessa områden.


Många bönder har idag problem med vildsvin vilka förstör åkrarna där bönderna ska odla. För den som inte har jaktmarker där vildsvin finns men vill jaga vildsvin kan via denna sidan hitta länkar och annonser om vildsvinsjakt både här i Sverige men också i andra länder tex. Polen och Litauen. Är du intresserad av vildsvinsjakt i Polen då ska du besök flera av de som erbjuder en sådan jakt, för att priserna kan variera en hel del. Söker du en jakthund för vildsvinsjakt, besök min sida om jakthundar för att hitta lämpliga hundraser. Tänk på att en jakthund som ska jaga vildsvin kan utsättas för stor fara om jakthunden skulle komma för nära vildsvinet, kan sluta med dödlig utgång.

Vissa bönder har tvingats att ta hjälp av större jaktlag för vildsvinsjakt för att snabbt få ner skadorna som vildsvin orsakar. Större jaktlag innebär fler jägare som kan hjälpas åt att passa av de partier där vildsvinsjakt pågår. Jakttider för vildsvinjakt är från den 16 april till den 15 februari, begränsningar finns för de olika länen under denna tid. Besök jägareförbundet för att läsa mera om detta, vilka regler gäller för vildsvinsjakt. På sidan hittar du många länkar om vildsvinsjakt och mycket annat om jakt.

Vildsvin Vildsvin

Vildsvinen är nattdjur och från den 1 februari 2009 blev det tillåtet med belysning vid utfodringsplatser, vilket ger möjlighet till bättre och säkrare vildsvinsjakt. Mer om detta finns att läsa på naturvårdsverket. Vid vildsvinsjakt får kulvapen klass 1 och hagelgevär laddat med kula användas. Mer om detta hittar du på naturvårdsverket. För den intresserade finns på tidigare nämnd sida mycket om vildsvinsjakt och vildsvin läsas. Fakta om vildsvin och vildsvinsjakt på hittar man på wikipedia.

Nedan annonser angående jaktresor tex. vildsvinsjakt i Polen, vildsvinsjakt, jakthundar och jaktvapen. Besök annonserna på sidan för att med lite tur kunna köpa jakttillbehör billigt eller en billig jaktresa tex. vildsvinsjakt i Polen pga att de som annonserar ofta har erbjudanden och kampanjer med i sin annonsering.

Nedan bild på vildsvinsjakt lånad från Svenskjakt.se

vildsvinsjakt

Passa på och besök de som annonserar om jakt och jaktresor för med lite tur så kan du köpa en vildsvinsjakt i Polen billigt pga att de som annonserar ofta har erbjudanden och kampanjer med i sin annonsering. Har man tur så kan man kan köpa en billig vildsvinsjakt som present till tex. Polen.

Man kan tro att det är lätt att jaga vildsvin dvs lyckas att skjuta ett vildsvin med tanke på att de har ökat i antal men så är det inte pga att de är mycket skygga och visar sig sällan då det är ljust ute vilket betyder att ska man jaga vildsvin utan hund så får man jaga när det är mörkt som inte är så lätt. Även om man har bra jakthundar för att jaga vildsvin med många passkyttar så lyckas ändå många av vildsvinen slinka förbi skyttarna.

En vildsvinsjakt gör man antingen genom att sitta på pass och vänta på vildsvinen eller genom att använda lämpliga jakthundar. Sitta på pass sker nattetid då de skygga vildsvinen är i rörelse. Det underlättar att det blivit tillåtet att använda fast belysning sedan februari 2009. Vildsvinen hör bra och har ett bra luktsinne som gör att jägaren måste sitta stilla kanske under en lång tid innan vildsvinen visar sig. Denna typ av vildsvinsjakt kräver stor uthållighet av jägarna. De som ger sig ut på vildsvinsjakt måste vara bra skyttar, ett skadskjutet vildsvin är inte att leka med, finns roligare saker att göra än att söka rätt på ett skadat vildsvin. Vildsvinsjakt med jakthundar kräver bra hundar och bra skyttar. Vid vilsvinsjakt då man sitter på pass och väntar har man som regel mer tid på sig du vildsvinet ska skjutas men ofta vid vildsvinsjakt med hundar går allt mycket snabbare och än högre krav ställs på jägarna. Nedan några hundraser som används vid vildsvinsjakt, karelsk björnhund, gråhund och jämthund.

karelsk björnhund gråhund jämthund

Jakttider på vildsvin och mycket mera om vildsvinsjakt, älgjakt och annan jakt hittar du hos svenska jägareförbundet, även lämpliga hundraser till vildsvinsjakt finns att få fakta om här. Du kan också läsa om lämpliga jaktvapen för att jaga vildsvin med, klass 1 vapen är det som gäller.

svenska jägareförbundet


Jaktmark, köpa, arrendera eller hyra för att jaga vildsvin.

Sidor om vildsvin och vildsvinsjakt samt även en del om att passa och stycka vildsvin.

naturvårdsverket kopovklubben vildsvinsjakt
Hundvänner vildsvinsbutiken vildsvin