JAKTTIDER

Inte så mycket att skriva om jakttider mer än att de varierar mellan olika djur och att jaktmetoder kan användas under pågående säsong beroende på variationer i vårt klimat, stora snömängder mm. Nedan har jag angett de jakttider som gäller detta jaktår för de djur som jag jagar. Dessa jakttider gäller kronobergs län. Övriga jakttider kan du hitta på jägarförbundets hemsida, länk hittar du längre ner på sidan. Det som mest intresserar mig är jakttid för rådjur och jakttid för hare. Många är idag intresserade av att jag vilsvin, jaktsäsong vildsvin hittar man hos Svenska jägareförbundet. Min jakttid är från den 16 augusti till den 29 februari, medan min hunds jakttid är från den 1 september till den 29 februari. Dessa olika jakttider gör att jag kan hålla min hund under en ganska lång tid. Jakttider för andra djurslag som tex. vildsvin, grävling och dovhjort hittar man hos Svenska jägareförbundet.

Länsstyrelsen kronoberg

Med dessa jakttider så startar min jaktsäsong den 16 augusti och slutar den 29 februari. Vill du ge bort en jakt som en present, klicka på bilden nedan. Kanske kan de ordna en jakt i ett annat land där andra jakttider för de olika djurslagen, tex. jakttider på råbock i Danmark.

Nedan annonser om jakttider för älg, rådjur, vildsvin, fågel, grävling, dovhjort och hare och annat som har med jakt och friluftsliv att göra.

Jakttid, dvs ett jaktår omfattat tiden från den 1 juni tom den 30 september. För att få jaga måste man lösa jaktkort, som varar gäller under denna tid och måste förnyas varje år. Via svenska jägarförbundet kan man skaffa sig en jakttabell för olika djurslag tex. rådjur.

När jakttiden är inne och jakten drar igång kan böcker för den ovana jägaren vara bra att ha, nedan några böcker om styckning och eftersök.

Styckning av vilt Eftersökets ABC : hur man lyckas med eftersök på klövvilt Eftersök på klövvilt : eftersökshundens dressyr

Jakttider på älg, grävling, vildsvin, rådjur och mycket mera om jakt hittar du hos svenska jägareförbundet. Där hittar man också jakttabell över de olika djurslagen.

Jakttider

Sök vidare om jakttider direkt här på sidan, via google sökmotor. Skriv sökordet i rutan, tex. jakttid älg eller rådjursjakt tider och du får många länkar att välja mellan.

 

Anpassad sökning