Jakttider

Söker du hundar till jakt. Besök Svenska Jägareförbundet för att läsa om jakthundar och vilka jakttider som råder, för alla djurslag tex. jakttider för rådjur och älg.

Jakthundar

När jaktsäsongen drar igång du ska man vara förberedd med jaktkläder och annat. En butik på nätet som har en del tillbehör för jakt, tex. kläder och ryggsäckar hittar du nedan.

Hos outnet kan man hitta en hel del att använda till jakt och friluftsliv, tex. stormkök, kläder, kikare och tält. Nedan en ryggsäck och kängor hämtade från deras hemsida.

jakttillbehör

Bild på rejäla kängor "Gor-Tex"

jakttillbehör

Meindl Dovre Extreme nubuk är en hög, mycket stabil jakt- och vandrarkänga i bästa narvläder.

Lika viktigt som att veta vilka jakttider som gäller är att ge jakthunden ett bra hundfoder för att orka med en tuff dag i skogen. Det finns många olika sorters hundfoder att välja mellan, klicka på länken Hemfoder för att komma till en butik som har ett stort utbud av hundfoder.

För att vara helt säker på vilka jakttider som råder för de olika länen i vårt land så kan man alltid kolla med länsstyrelsen för det gällande länet. Jakttider för älg varierar på detta sätt.

En av höjdpunkterna för i alla fall nya jägare är jakt på rådjur på råbock, där jakttider för rådjur på råbock startar den 16 Augusti fram till den 30 September. Råbockarna får jagas vidare efter detta datum tillsammans med övriga rådjur.

Använd nätet för att hitta jakttider för älg och andra djur.

Jakttid för älg hittas på länstyrelsens hemsida.

Olika jakttillbehör som tex. kan användas vid eftersök, hittar man till bra priser hos

Clas Ohlson logotype

Nedan bild på en kikare. Knivar, jaktradio och gps hittar du också hos Clas Ohlson.

jakttillbehör

Tänk på att jakttider och jaktmetoder för de olika djurslagen kan ändras under pågående jaktsäsong tex. då vissa delar fått ovanligt mycket snö som gör att hundar inte får driva klövvilt som rådjur, dovhjort mm. Kontrollera på respektive länsstyrelse vad som gäller.

Jakttider för olika djurslag

Inte så mycket att skriva om jakttider mer än att de varierar mellan olika djur och att jaktmetoder kan användas under pågående säsong beroende på variationer i vårt klimat, stora snömängder mm. Nedan har jag angett de jakttider som gäller detta jaktår för de djur som jag jagar. Dessa jakttider gäller kronobergs län. Övriga jakttider kan du hitta på jägarförbundets hemsida, länk hittar du längre ner på sidan. Det som mest intresserar mig är jakttid för rådjur och jakttid för hare. Många är idag intresserade av att jag vilsvin, jaktsäsong vildsvin hittar man hos Svenska jägareförbundet. Min jakttid är från den 16 augusti till den 29 februari, medan min hunds jakttid är från den 1 september till den 29 februari. Dessa olika jakttider gör att jag kan hålla min hund under en ganska lång tid. Jakttider för andra djurslag som tex. vildsvin, grävling och dovhjort hittar man hos Svenska jägareförbundet.

 • Gräsand : 21 aug till 31 dec
 • Fälthare : 1 sep till 15 feb
 • Skogshare : 1 sep till 29 feb
 • Rådjur : Hornbärande 16 aug till 30 sep
 • Rådjur : Kid 1 sep till 30 sep
 • Rådjur : Alla djur 1 okt till 31 jan
 • Älg : 12 okt till 31 jan, för exakta jakttider gå till Länsstyrelsen kronoberg

Med dessa jakttider så startar min jaktsäsong den 16 augusti och slutar den 29 februari. Vill du ge bort en jakt som en present, klicka på bilden nedan. Kanske kan de ordna en jakt i ett annat land där andra jakttider för de olika djurslagen, tex. jakttider på råbock i Danmark.

Nedan annonser om jakttider för älg, rådjur, vildsvin, fågel, grävling, dovhjort och hare och annat som har med jakt och friluftsliv att göra.

Passa på att besöka de som annonserar på sidan pga att de ofta har kampanjer på jaktutrustning med i sin annonsering. När väl jakttiderna infaller så ska man ha sin utrustning klar.

Jakttid, dvs ett jaktår omfattat tiden från den 1 juni tom den 30 september. För att få jaga måste man lösa jaktkort, som varar gäller under denna tid och måste förnyas varje år. Via svenska jägarförbundet kan man skaffa sig en jakttabell för olika djurslag tex. rådjur.

När jakttiden är inne och jakten drar igång kan böcker för den ovana jägaren vara bra att ha, nedan några böcker om styckning och eftersök.

Styckning av vilt Eftersökets ABC : hur man lyckas med eftersök på klövvilt Eftersök på klövvilt : eftersökshundens dressyr

Jakttider på älg, grävling, vildsvin, rådjur och mycket mera om jakt hittar du hos svenska jägareförbundet. Där hittar man också jakttabell över de olika djurslagen.

Jakttider

jaktmarker

Mer om jakttider för älg, rådjur, vildsvin, fågel, grävling, dovhjort och hare och annat som har med jakt att göra enligt länkarna nedan.

Olika jakttider för olika djur hitta man hos Svenska Jägarförbundet.

 • Bäver
 • Fågel
 • Grävling
 • Hare
 • Rådjur
 • Vildsvin
 • Älg

Tillbehör till jakt och friluftsliv, besök Outnet. Nedan en kikare hämtad från deras butik. När jakttider för rådjur (råbock) startar så behövs kikaren.

jakttillbehör

Om kikaren ovan : Blackhawk 10x25 WP ingår i Barksas Blackhawk serie av kikare för outdooraktiviteter. Det är en slitstark kikare av hög kvalitet och med gummiklädd fattning.