Jakttider

Jakttider för olika djurslag

Inte så mycket att skriva om jakttider mer än att de varierar mellan olika djur och att jaktmetoder kan användas under pågående säsong beroende på variationer i vårt klimat, stora snömängder mm. Nedan har jag angett de jakttider som gäller detta jaktår för de djur som jag jagar.


Jakttider för älg, rådjur, vildsvin mm

Dessa jakttider gäller kronobergs län. Övriga jakttider kan du hitta på jägarförbundets hemsida, länk hittar du längre ner på sidan. Här kan man årligen skriva ut en jakttabell för de olika djurslagen. Det som mest intresserar mig är jakttid för rådjur och jakttid för hare. Många är idag intresserade av att jag vilsvin, jaktsäsong vildsvin hittar man hos Svenska jägareförbundet. Min jakttid är från den 16 augusti till den 29 februari, medan min hunds jakttid är från den 1 september till den 29 februari. Dessa olika jakttider gör att jag kan hålla min hund under en ganska lång tid. Jakttider för andra djurslag som tex. vildsvin, grävling och dovhjort hittar man hos Svenska jägareförbundet.

Några jakttider för olika djurslag : Gräsand : 21 aug till 31 dec, Fälthare : 1 sep till 15 feb, Skogshare : 1 sep till 29 feb, Rådjur : Hornbärande 16 aug till 30 sep, Rådjur : Kid 1 sep till 30 sep, Rådjur : Alla djur 1 okt till 31 jan, Älg : 12 okt till 31 jan, för exakta jakttider gå till Länsstyrelsen kronoberg. Med dessa jakttider så startar min jaktsäsong den 16 augusti och slutar den 29 februari.

Jaktmark

Jakttid, dvs ett jaktår omfattat tiden från den 1 juni tom den 30 september. För att få jaga måste man lösa jaktkort, som varar gäller under denna tid och måste förnyas varje år. Via svenska jägarförbundet kan man skaffa sig en jakttabell för olika djurslag tex. rådjur. Tänk på att jakttider och jaktmetoder för de olika djurslagen kan ändras under pågående jaktsäsong tex. då vissa delar fått ovanligt mycket snö som gör att hundar inte får driva klövvilt som rådjur, dovhjort mm. Kontrollera på respektive länsstyrelse vad som gäller.

Jaktmark för älg

Är det någon som känner till andra sidor på nätet där jaktmark eller jaktmarker utarrenderas eller att man kan hitta ledig jaktmark, sänd ett mail om detta och jag lägger till sidan bland mina andra länkar,

Att tänka på i god tid innan det är dags för jakttid. Att jaga innebär att man behöver utrustning, tex. kläder och ryggsäck. En butik på nätet som säljer en hel del av dessa varor är Outnet. Outnet är en ledande nätbutik med fokus på produkter inom outdoor och utomhusaktiviteter. Outnet har ett väldigt brett produktutbud av kvalitetsprodukter från kända varumärken som t ex Fjällräven, Haglöfs, Lundhags, Bergans, Norröna, Hilleberg, North Face, Helly Hansen, Suunto, Garmin.

Sidor om jaktmark och jakttider

Passa på och besök annonsörerna på sidan för med lite tur så kan billiga jakttillbehör hittas och köpas, pga att de som annonserar ofta har erbjudanden och kampanjer på en del av de varor de säljer. Besök därför alla du ser som annonserar för att jämföra utbud och priser innan du köper dina jakttillbehör. Kan vara bra att göra detta i god tid innan jakttiden infaller. Ibland finns det även en jakttabell att ladda hem och skriva ut.

jaktförmedling jägarförbundet jaktjournalen
jaktmarker & fiskevatten sveaskog

Jakttider och jakt om olika djurslag

Nedan sidor som sajten Jaktinfo.eu innehåller

Startsida Eftersök Fågeljakt
Harjakt Älgjakt Jägarexamen
Jaktbutiker Jakthundar Jaktmark
Jaktprov Jaktradio Jakttider
Vildsvinsjakt Jakttillbehör Jaktvapen
Hundpejl Rådjursjakt Viltrecept
Stycka