JÄGAREXAMEN

Att ta jägarexamen är en bra inkörsport till att börja jaga. Man får bla. lära sig om olika djurarter, hur olika jaktmetoder går till, en hel del om jaktvapen, vapenlicens, samt praktiska skjutövningar (tex. lerduveskytte). Om man ska börja jaga och vill köpa ett jaktvapen så måste man ha vapenlicens och tagit en jägarexamen med godkänt resultat. Idag finns olika sätt att ta sin jägarexamen på, via lokala kurshållare som tex. kan vara studiefrämjandet eller på distans eller via en intensivkurs. På sidan hittar du länkar och annonser där du har möjlighet att ta jägarexamen. Har man tid så kan jag verkligen rekommendera studiefrämjandet, från vilket jag tog min jägarexamen. Ta jägarexamen genom en weekend kurs, besök Live it. Att läsa om denna kurs, längst ner till höger på denna sida. Det finns många sätt att ta sin jägarexamen på tex. på distans eller via en intensivkurs.

Min jägarexamen tog jag via studiefrämjandet i min hemkommun. Vi träffades en gång i veckan för teorilektioner samtidigt som man träffade nya människor med samma intresse, nämligen jakt. Fram på vårkanten avslutades denna kurs med ett antal praktiska övningar, skjutprov, lerduveskytte, säker vapen hantering och avståndsbedömning.

Att ta jägarexamen kostar pengar, hur mycket varierar på typ av kurs man väljer. Nedan hittar du länkar där du kan läsa mer om vad som ingår i att ta jägarexamen och hur du kan komma i kontakt med de som utbildar nya jägare så de kan erhålla jägarexamen. Förutom studiefrämjandet så håller både komvux och medborgarskolan utbildning som ska leda till jägarexamen. De finns olika företag och organisationer som erbjuder kurser i jägarexamen. Sedan kan man ta sin jägarexamen på olika sätt, via lokala kurshållare, jägarexamen på distans eller för de som har bråttom eller ont om tid, en intensivkurs på några dagar som leder till en jägarexamen.

Provet för att ta jägarexamen består av tre delar. Den teoretiska delen som består av 70 frågor av vilka 60 frågor måste vara rätt besvarade. Om du besöker Jägarnas Riksförbund, kan du hitta slumpmässigt utvalda frågor om jakt. Kan vara bra att öva på många sätt innan det är dags att svara på frågorna.

Den praktiska delen, vilken är uppdelad i tre delar, hagelgevärsprov, grundprov för kulgevär och högviltprov för kulgevär. Förutom skjutprov så ingår också avståndsbedömning( hagelgevär) och en säker vapenhantering.

Är du sugen på att börja jaga, skaffa vapenlicens och köpa ett jaktvapen, boka en tid hos någon av de många företag eller privatpersoner som erbjuder att jägarexamen, tex. på distans eller genom en intensivkurs, på ca 3 dagar har du din jägarexamen och det roliga kan börja.

Använd nätet för att hitta frågor och information om olika skjutövningar och skjutprov som ingår för att erhålla en jägarexamen samt att hitta olika möjligheter att ta sin examen på, tex. via en intensivkurs eller på distans.

Sidor om att ta jägarexamen på olika sätt, studiefrämjandet, jägarförbundet, på distans, via intensivkurser.

Om du besöker medborgarskolan så hittar du kurser om jakt, bla. att ta jägarexamen. Medborgarskolan finns över hela landet och håller kurser och utbildningar inom många skiftande områden, bla. om jakt.

Sök vidare med google sökmotor om jägarexamen. Skriv sökordet tex. jägarexamen på distans eller distanskurser jägarexamen i rutan och sök.

 

Anpassad sökning