Älgjakt

Söker du filmer om älgjakt så kan du besöka fähallen Jakt. Nedan en film om älgjakt hämtad från deras hemsida. Filmen heter Jakt & Jägarliv Älgjakt. Genom att titta på jaktfilmer kan man lära sig tips och knep, tex. att stycka älg.

älgjakt film

Är du intresserad av vildsvinsjakt vilka även de som jagar älg brukar vara.

Vildsvin : Beteende och jakt

Vildsvin : Beteende och jakt.

Nedan en bok om styckning. Om man lyckas bra med sin älgjakt så är det mycket kött som ska styckas.

Styckning av vilt

Jaktradio hänger ihop med att jaga älg. Nedan en jaktradio Zodiac easyHUNT 155 hämtad från Clas Ohlson.

jaktradio

Det finns oerhört mycket information om älg och älgjakt att hitta på nätet. Hemsidor, bloggar, filmer om älgjakt och jaktbutiker är några ställen där fakta om älg och älgjakt finns.

Böcker om älgjakt, styckning, eftersök finns att hitta på nätet. Nedan en bok om eftersök.

Eftersökets ABC : hur man lyckas med eftersök på klövvilt

Om boken ovan : EFTERSÖKETS ABC är en ny faktabok av den kunnige jägaren och författaren Alf Andersson, som med sina böcker nått många läsare och vars böcker sålt i flera upplagor under många år.

Tider för älgjakt ser du säkrast hos aktuell länsstyrelse.

Använd Google för att hitta jaktfilmer.

När älgjakten drar igång kan böcker för den ovana den vana jägaren vara bra att ha, nedan några böcker om styckning och eftersök.

Styckning av vilt

Eftersök på klövvilt : eftersökshundens dressyr

Älgjakt - Allt om jakt på älg

Älgjakt bedrivs idag framför allt för att hålla älgstammen på en lämplig nivå. En för stor älgstam skulle leda till stora skogsskador och ett ökat antal trafikolyckor. För min del är älgjakten inte min favoritjakt, utan jag deltar mest för att jag tillhör jaktlaget, samt att den sociala biten är trevlig. Att jag inte är så förtjust i älgjakt beror på att många gånger då man suttit på pass så har inget hänt. Det händer betydligt mer vid rådjursjakt och harjakt om man jagar med hund. Det finns gott om filmer att titta på om älgjakt upplagda på nätet. En del av mina jaktkamrater och så intresserade av älgjakt så att den tid vi inte får jaga älg på här, åker de till andra ställen där andra tider för älgjakt gäller, vilket jag inte kan förstå när vi har gott om vildsvin, rådjur, hare och andra djurslag som får jagas.

Stora områden ska sökas av och det tar tid om ingen älg finns inne i området. För många andra är älgjakten årets höjdpunkt. Vi jagar med hund, en gråhund som är väldigt duktig. Om inte hunden hittar älg på jaktmarken då finns ingen älg där. Under alla år som jag varit med på älgjakt så har jag skjutit 3 kalvar, 2 kvigor och 3 tjurar. Den största tjuren hade 9 taggar. Detta älghorn sitter nu på väggen här hemma.

Älg

Älgen är det största hjortdjuret. Hanen benämns tjur och honan ko. En ko som ännu ej fött någon avkomma (kalv) kallas kviga, läs mer om älgen på Wikipedia. Älgen tillhör klövvilt, till svenskt klövvilt räknas älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, vildsvin, mufflonfår och myskoxe. Varje år skjuts ca 100 000 älgar i Sverige.

Att jaga innebär att man behöver utrustning, tex. kläder och ryggsäck. En butik på nätet som säljer en hel del av dessa varor är PN jakt.

Nedan annonser för den som ska ut på älgjakt och annan jakt, tex. jakttillbehör, jakthundar, filmer och jaktvapen och annat som hör till jakt och friluftsliv.

Älgjakt. Vid jakt på älg får endast kulvapen användas. Kulor som väger minst 10 g måste ha en anslagsenergi på minst 2000 Joule 100 meter från mynningen. För kulor mellan 9 och 10 g krävs en anslagsenergi på minst 2700 Joule 100 meter från mynningen. Vapen uppfyllande dessa krav benämns klass 1-vapen. Som vid annan jakt med kulvapen på större vilt gäller att ammunitionen ska vara av halvmantlad typ.

Älgjakt. Jakttider på älg och mycket mera om jakt hittar du hos svenska jägareförbundet.

svenska jägareförbundet

Länsstyrelsen registrerar områden för älgjakt, licenstilldelning samt insamling och sammanställning av avskjutningsstatistik. För att läsa mer om detta, eller läsa om olika licensområden eller se vilka tider som gäller för älgjakt, besök länsstyrelsens hemsida. Vad det gäller svensk jakt så är nog älgjakt det största målet för många.

I oktober då älgjakten startar i södra Sverige så presenterar Älgskadefondsföreningen, Viltolycksprognosen för innevarande år.

Sök vidare om älgjakt direkt här på sidan, via google sökmotor. Skriv sökordet i rutan, tex. jaga älg och du får många länkar att välja mellan.

Jakttid, dvs ett jaktår omfattat tiden från den 1 juni tom den 30 september. För att få jaga måste man lösa jaktkort, som varar gäller under denna tid och måste förnyas varje år.

Jakttider på älg, grävling, vildsvin, rådjur och mycket mera om jakt hittar du hos svenska jägareförbundet.

Jakttider

jaktmarker

Nedan annonser för den som ska ut älgjakt eller annan jakt, tex. jaktvapen, jakthundar och jakttillbehör samt annat som har med jakt att göra.

Är du intresserad av älgjakt och älghundar. Det finns många olika raser av hundar som är bra på att jaga älg.

Älghundar - Från valp till fälld älg

Älghundar - Från valp till fälld älg.

Hos Outnet kan man hitta en hel del att använda till jakt och friluftsliv, tex. stormkök, kläder, kikare och tält. Nedan en ryggsäck hämtad från deras hemsida.

Nedan en bild som leder till en film om en hund som ställer älgar. En hundkamera gör det möjligt att få se detta. Klicka på ordet Hundkamera för att läsa mera.

älgjakt film

Det vore något att kunna se detta då man är på älgjakt.

Ett sätt att hitta jakttillbehör till tex. älgjakt och samtidigt jämföra priser på tex. jaktkläder och jaktvapen är att besöka sidan pricerunner.

Olika jakttillbehör hittar man till bra priser hos Clas Ohlson.

Nedan bild på en kikare. Knivar, jaktradio och gps hittar du också hos Clas Ohlson.